Cursul testeaza din nou pragul de 4,35 lei pentru un euro

In ultimele 3 sedinte de tranzactionare cursul BNR a inregistrat o tendinta usoara de crestere pana aproape de pragul de 4,35 lei pentru un euro.


Cursul oficial a urcat la 4,3493 lei pentru un euro, in timp ce pe piata interbancara cotatiile raman in jurul amiezei in intervalul 4,3480 – 4,3531 lei pentru un euro.

Restul valutelor regionale inregistreaza o evolutie mixta. Forintul maghiar pierde peste 70% in fata euro, in timp ce zlotul polonez si coroana ceha inregistreaza evolutii marginale fata de moneda europeana.

Francul elvetian s-a ieftinit usor iar cursul oficial a scazut la 3,6074 lei pentru un franc, in timp ce un dolar american este 3,2843 lei la BNR, cu aproape 2 bani peste nivelul din ziua anterioara.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus