top banner

Cursul se opreste din scadere dar ramane sub 4,34 lei/euro

18 Ianuarie 2013 | Autor: Conso

Chiar daca piata valutara a cunoscut volume ridicate de tranzactionare, leul nu si-a continuat tendinta de apreciere. Analistii pun acest lucru pe seama BNR, care ar incerca sa refaca rezerva valutara.
In ciuda vanzarii de catre ministerul finantelor a unei sume aproape record la licitatia de titluri de stat pe cinci ani de joi, fapt ce sugereaza investitii straine semnificative, leul a incheiat ziua neschimbat la un curs de 4,3255 lei/euro. Demn de notat a fost si intervalul relativ ingust de 4,3225-4,3350 lei/euro in care au oscilat cotatiile, desi volumele tranzactionate au fost din nou foarte ridicate.
“Aceste lucruri pot indica prezenta bancii centrale, care incerca probabil sa reduca volatilitatea din piata in vreme ce foloseste oportunitatea de a isi recladi rezervele valutare la aceste niveluri ale cursului de schimb. In aceste conditii, si tinand cont si de cererea comerciala de valuta, putem vedea leul stagnand in intervalul 4,32-4,34/euro astazi”, au declarat in debutul sedintei analistii ING Bank.
Vineri, leul inregistreaza o usoara depreciere iar cursul BNR urca pana la 4,3373 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile se mentin vineri in intervalul 4,33 – 4,38 lei pentru un euro in jurul pranzului, afisand o evolutie in ton cu restul valutelor regionale.
In schimb, fvesti bune pentru cei care au credite in franci elvetieni. Francul a continuat sa scada si a ajuns la 3,4758 lei la cursul oficial.
Dolarul amercian se mentine relativ stabil. Cursul BNR anuntat vineri este de 3,2484 lei pentru un euro.   

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta