Cursul se opreste din scadere dar ramane sub 4,34 lei/euro

Chiar daca piata valutara a cunoscut volume ridicate de tranzactionare, leul nu si-a continuat tendinta de apreciere. Analistii pun acest lucru pe seama BNR, care ar incerca sa refaca rezerva valutara
.

In ciuda vanzarii de catre ministerul finantelor a unei sume aproape record la licitatia de titluri de stat pe cinci ani de joi, fapt ce sugereaza investitii straine semnificative, leul a incheiat ziua neschimbat la un curs de 4,3255 lei/euro. Demn de notat a fost si intervalul relativ ingust de 4,3225-4,3350 lei/euro in care au oscilat cotatiile, desi volumele tranzactionate au fost din nou foarte ridicate.

“Aceste lucruri pot indica prezenta bancii centrale, care incerca probabil sa reduca volatilitatea din piata in vreme ce foloseste oportunitatea de a isi recladi rezervele valutare la aceste niveluri ale cursului de schimb. In aceste conditii, si tinand cont si de cererea comerciala de valuta, putem vedea leul stagnand in intervalul 4,32-4,34/euro astazi”, au declarat in debutul sedintei analistii ING Bank.

Vineri, leul inregistreaza o usoara depreciere iar cursul BNR urca pana la 4,3373 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile se mentin vineri in intervalul 4,33 – 4,38 lei pentru un euro in jurul pranzului, afisand o evolutie in ton cu restul valutelor regionale.

In schimb, fvesti bune pentru cei care au credite in franci elvetieni. Francul a continuat sa scada si a ajuns la 3,4758 lei la cursul oficial.

Dolarul amercian se mentine relativ stabil. Cursul BNR anuntat vineri este de 3,2484 lei pentru un euro.   


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus