Cursul se mentine in jurul valorii de 4,25 lei pentru euro

Cotatiile valutare au ramas in teritoriu stabil in sedinta de joi. Cursul oficial stabilit de BNR a urcat usor, pana la 4,2564 lei pentru un euro.


Guvernatorul BNR a declarat ca ar fi multumit daca euro s-ar tranzactiona intre 4,1 si 4,3 lei. Acesta este un interval mai apreciat comparativ cu nivelurile atinse anul trecut.

De asemenea, si reprezentantii FMI au precizat ca la finalul lunii ianuarie si inceputul lunii februarie o noua misiune de evaluare va veni in Romania. In situatia unui rezultat pozitiv, FMI va elibera ultima transa, in valoare de 1 miliard euro, din acordul curent.

Pe piata interbancara, leul inregistreaza o usoara tendinta de depreciere, in acord cu monedele regionale. Pierderile inregistrate de leul sunt insa mai temperate.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus