Cursul revine in zona de stabilitate, spre 4,34 lei/euro

Dupa o usoara depreciere inregistrata saptamana trecuta, leul a revenit in zona de stabilitate iar cursul ramane aproape nemiscat in intervalul 4,34-4,35 lei pentru un euro.


Moneda romaneasca isi reia titlul de cea mai stabila valuta regionala, dupa un usor derapaj al cursului peste nivelul de 4,35 lei pentru un euro inregistrat saptamana trecuta.

Cotatiile au revenit inca de luni in jurul nivelului 4,3470 lei pentru un euro, prezentand o nota de stabilitate in conditiile unei tendinte de apreciere inregistrata de restul monedelor emergente. Sedinta de marti a inceput in aceeasi nota, cu mentiunea ca in timp ce restul valutelor inregistreaza corectii, leul ramane aproape nemiscat.

Cursul oficial a fost de 4,3473 lei pentru un euro, in timp ce pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,3470-4,3510 lei pentru un euro.

Zlotul polonez, coroana ceha si forintul maghiar inregistreaza scaderi de 0,2% in fata euro in jurul amiezii.

“Astazi, leul s-ar putea tranzactiona static avand in vedere performanta mixta a actiunilor asiatice si rezistenta leului observata pe parcursul sedintelor recente”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Francul elvetian este 3,5989 lei la BNR in timp ce dolarul american s-a scumpit la BNR pana la 3,2908 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus