Cursul ramane aproape nemiscat la inceput de saptamana

Apropierea Sarbatorilor a adus stabilitate pentru leu. Cotatiile de luni raman in jurul nivelului de 4,35 lei pentru un euro, fara miscari ample fata de valorile saptamanii anterioare.


Stabilitatea leului este pusa insa de analisti pe interventiile BNR. Conform calculelor ING Bank, Banca Centrala ar fi cheltuit in luna noiembrie 900 milioane euro pentru sustinerea monedei nationale.

Aceasta sustinere pare a fi indicata de scaderea rezervelor valutare dar si de relativa apatie a leului comparativ cu restul valutelor regionale.

“Factorii sezonieri sunt probabil favorabili leului in acesta luna insa, in cazul in care lunile urmatoare vor prezenta scaderi similare ale rezervelor valutare, aceasta ar atrage probabil interesul participantilor la piata cu scopuri speculative, participanti a caror activitate pare slaba in aceasta perioada”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de luni este de 4,3530 lei pentru un euro.

Pe piata interbancara, leul inregistreaza o usoara apreciere in fata euro, mult sub nivelul inregistrat insa de forintul maghiar, care castiga peste 1,2%, si a zlotului polonez, care se apreciaza cu 0,6% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus