Cursul franc-leu, aproape de un nou maxim

Francul a plusat inca 3,5 bani in fata leului, fiind pe punctul de a sparge maximul istoric din decembrie 2010. Noul curs este de 3,4432 lei pentru un franc, cu numai 0,2 bani sub nivelul record.


Incepand cu finele lunii aprilie 2011, cursul franc-leu a prins avant, urcand au aproape 30 bani. In ultima perioada, francul elvetian a atins noi maxime si fata de euro, dolar si lira sterlina, pe fondul temerilor privind criza datoriilor publice din zona euro.

Intarirea francului elvetian are un impact puternic asupra clientilor cu credite contractate in aceasta moneda, obligati sa plateasca rate mai mari.

Ungaria a ales insa sa vina in ajutorul clientilor cu credite ipotecare in franci, prin fixarea cursului pana la finele lui 2014, la un nivel simtitor mai mic fata de cel valabil in piata, respectiv 180 de forinti pentru un franc.

Astfel ratele exprimate in franci platite de clienti se diminueaza cu aproape 17,5%,


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus