Cursul da inapoi dar nu scade sub 4,6 lei/euro

Euro a scazut cu 2 bani la BNR. In ciuda acestei corectii, cursul oficial nu a scazut sub 4,6 lei pentru un euro si nici pe piata interbancara cotatiile nu reusesc sa scada sub acest prag.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de miercuri a fost de 4,6186 lei pentru un euro, cu peste 2 bani sub nivelul anterior.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,6150 – 4,6200 lei pentru un euro, usor peste nivelul de inchidere de ieri. Totusi, cotatiile prezinta rezistenta in conditiile in care restul valutelor regionale se apreciaza.

Cel mai mare avans il prezinta forintul maghiar, care castiga peste 0,4% in fata euro.

Leul a reusit sa castige teren la cursul oficial si in fata dolarului, care a scazut la 3,8040 lei, precum si in fata francului elvetian, care s-a redus usor, la 3,8455 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus