Cursul coboara din nou sub 4,26 lei/euro

Leul a reusit o noua runda de apreciere in prima sedinta a saptamanii iar cursul oficial a coborat la 4,2578 lei pentru un euro, in ton cu tendinta regionala.


De la inceputul anului cotatiile euro-leu au reusit sa se incadreze intr-un nou interval de variatie, iar cursul oficial s-a mentinut sub pragul superior de 4,27 lei pentru un euro.

Prima sedinta a saptamanii a debutat in acelasi ton pozitiv  iar moneda nationala a reusit sa coboare pe piata interbancara pana aproape de nivelul 4,25 lei pentru un euro.

“O evolutie statica pare probabila astazi deoarece investitorii asteapta rezultatul discutiilor dintre ministrii de finante ai zonei euro ce va fi avea loc astazi, iar participantii la piata din SUA lipsesc datorita unei sarbatori nationale”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus