Cursul BNR urca aproape de 4,23 lei pentru un euro

Criza din Grecia si-a pus puternic amprenta asupra evolutiei monedelor emergente fata de principalele valute de referinta. Cursul euro-leu a urcat vineri pana aproape de 4,23 lei pentru un euro.


De la inceputul lunii mai, euro a reluat tendinta de apreciere in fata leului, castigand aproape 15 bani. Cotatia oficiala a ajuns la 4,2291 lei pentru un euro in sedinta de vineri.

O evolutie similara a afisat si francul elvetian, care a marcat un nou maxim istoric (3,5099 lei pentru un franc), in conditiile in care la sfarsitul lunii aprilie acesta valora 3,1470 lei.

“Acum cateva luni, reluarea cresterii economice alaturi de consolidarea fiscala indicau faptul ca leul se va intari. In conditiile in care insa temerile asupra crizei datoriei publice a Greciei s-au concretizat, pietele au inceput sa se ingrijoreze asupra prezentei bancilor grecesti pe piata din Romania, ceea ce a avut un impact negativ asupra leului”, au explicat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus