Cursul atinge un nou maxim pe ultimele 15 luni: 4,3218 lei/euro

Cotatia BNR a mai urcat un ban, iar cursul oficial anuntat joi este de 4,3218 lei pentru un euro. Analistii cred insa ca BNR va interveni in piata, pentru a limita cresterea.


Deprecierea leului vine in conditiile in care au reaparut tensiuni in zona euro si in special in Grecia. Moneda romaneasca s-a miscat oarecum in contra tendintei regionale si inregistreaza o depreciere de 0,20%.

Cotatiile pe piata interbancara au depasit pragul de 4,33 lei pentru un euro.

“O crestere a cursului EUR/RON nu ne suprinde deoarece am scris ca tendinta leului este una de depreciere fata de euro si ca nu excludem ca perechea sa se tranzactioneze la niveluri mai ridicate precum 4,40 sau 4,50 daca tensiunea din zona euro se intensifica. Totusi, ne asteptam ca BNR sa limiteze miscarile semnificative ale monedei nationale”, au precizat analistii ING Bank.

Regimul actual al cursului de schimb al leului este cel de flotare controlata, insa BNR evita sa ofere detalii despre interventiile pe care le are in piata si considera ca miscari de asemenea amploare sunt normale.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus