Cursul a scazut sub 4,17 lei/euro pe piata interbancara

Moneda nationala nu pare a fi influentata nici de tensiunile politice din plan locale si nici de stirile negative externe. Cotatiile euro-leu au coborat sub pragul de 4,17 pe piata interbancara.

Leul reuseste sa marcheze un nou castig in fata euro, in trend cu monedele regionale, si iar in debutul sedintei de vineri se apreciaza peste pragul de 4,17 lei/euro.


De altfel, ca urmare a aprecierii constante a leului in ultmele saptamanii si analistii si-au modificat prognozele pe termen scurt. Astfel, pentru finalul lunii martie, ING vede un curs de 4,15 lei pentru un euro in timp ce la pentru sfarsitul trimestrului al doilea estimarile au scazut de la 4,30 la 4,15 lei pentru un euro.

Moneda europeana recupereaza insa teren in fata dolarului. Daca in urma cu jumatate de an cotatiile coborasera la 1,20 dolari pentru un euro, in momentul de fata un euro este tranzactionat din nou pentru 1,40 dolari.

Update: Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de vineri este de 4,1683 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus