Cursul a sarit de 4,36 lei pentru un euro la BNR

Pentru prima oara in cursul anului 2011, cursul de schimb oficial a sarit peste pragul de 4,36 lei pentru un euro la BNR, fiind cu mai putin de 1 ban sub maximul istoric.


Moneda nationala a inchis saptamana anterioara intr-o tendinta de depreciere, la un nivel de curs de 4,3655 lei pentru un euro.

Debutul saptamanii a adus in prim plan un leu destul de static. Pe piata interbancara, cotatiile se mentin intr-un interval strans, in jurul nivelului de 4,3650 lei pentru un euro.

“Avand in vedere apetitul scazut pentru risc al investitorilor din aceasta dimineata, leul este posibil sa se tranzactioneze in jurul nivelului de 4,36/euro cu o tendinta de depreciere”, au precizat la inceputul sedintei analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3608 lei pentru un euro. Maximul istoric inregistrat de cursul oficial BNR a fost de 4,3688 lei pentru un euro, in luna iunie 2010.

Leul pare insa favorizat fata de restul valutelor regionale. Forintul maghiar prezinta in jurul pranzului o depreciere in fata euro de peste 1,2% in timp ce zlotul polonez si coroana ceha pierd aproximativ 0,4%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus