Cursul a revenit la 4,3 lei pentru un euro

Moneda nationala nu a rezistat in fata presiunilor de depreciere, in ciuda influentelor externe pozitive, iar cursul oficial a revenit peste 4,3 lei pentru un euro.


Leul s-a tranzactionat in sedinta anterioara destul de stabil sipiata a inchis la o cotatie de 4,3035 lei pentru un euro.  Noaptea a adus castiguri importante pe principalele piete de capital iar acest aspect ar indica o zi pozitiva pentru leu.

Cu o usoara doza de scepticism, analistii considerau ca leul ar urma sa fie cel putin static.

“Deoarece leul s-a dovedit rezistent la evenimentele recente de la nivel global, credem ca astazi s-ar putea indrepta catre o zi statica”, au precizat analistii ING Bank.

Moneda nationala a cunoscut insa un usor trend de depreciere in a doua sedinta a saptamanii, iar cotatiile pe piata interbancara s-au stabilizat in jurul valorii de 4,3 lei pentru un euro.

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3112 lei pentru un euro, cu peste 1 ban mai mare decat cel anterior.

In timp ce leul se depreciaza usor, valutele regionale reusesc sa castige peste 0,7% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus