Cursul a atins un nou maxim pe ultimele 16 luni: 4,3585 lei/euro

Cursul oficial euro-leu a urcat la un nou maxim al ultimelor 16 luni. Noul nivel stabilit de BNR este de 4,3585 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara insa, cotatiile au urcat peste pragul de 4,36 lei pentru un euro. Maximul istoric pentru cursul BNR a fost publicat pe 30 iunie 2010, cand euro a trecut de 4,36 lei.

Deprecierea brusca a leului nu este considerata decat o miscare de moment de catre analisti.

“Desi credem ca pe termen scurt leul s-ar putea tranzactiona cu o tendinta de depreciere, asemenea miscari ar putea incetini in jurul nivelului actual avand in vedere ca acesta este in apropierea pragului de 4,38, prag in vecinatatea caruia credem ca BNR a intervenit la finalul lunii septembrie, si in apropierea celui mai scazut nivel inregistrat de moneda nationala de 4,40”, au precizat reprezentantii ING Bank.

Conform calculelor realizate de banca, in luna octombrie, BNR ar fi cheltuit 700 milioane euro pentru a sustine leul.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus