Euro revine pe crestere si trece de 4,21 lei

Leul nu a reusit sa mentina tendinta de apreciere in fata euro parcursa in ultimele 3 zile, astfel ca euro a revenit vineri peste nivelul de 4,21 lei la BNR.


Cursul publicat vineri de BNR a fost de 4,2127 lei pe euro, in crestere cu peste 1 ban fata de ziua anterioara.

Pe piata interbancara, evolutia monedei nationale este relativ stabila in raport cu euro, cotatiile situandu-se in apropierea valorii de inchidere de joi. Acestea se incadrau in jurul pranzului in intervalul 4,205 – 4,213 lei pentru un euro.

In schimb, leul a continuat sa castige teren semnificativ in raport cu dolarul si francul elvetian. Cursul BNR a coborat cu pana la 3 bani, pana la un nivel de 3,0163 lei pentru un dolar, respectiv 3,2434 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus