Analistii nu vad un curs sub 4,25 lei/euro in viitorul apropiat

Cursul a reusit sa se mentina sub 4,26 lei pentru un euro dar, in ciuda perspectivelor pozitive pentru moneda nationala, analistii nu vad un curs sub 4,25 lei/euro in viitorul apropiat.


Leul a inchis sedinta de luni aproape neschimbat iar ultima cotatie a fost de 4,2575 lei pentru un euro. Ziua de marti a adus un curs oficial de 4,2577 lei/euro.

“Cresterile inregistrate de bursele importante la nivel international sugereaza ca leul ar putea sa se tranzactioneze astazi cu o tendinta de apreciere insa potentialul unei asemenea miscari pare limitat”, au precizat analistii ING Bank in deschiderea sedintei.

Acestia au adaugat ca nu sunt motive serioase pentru scaderea sub pragul de 4,25 lei/euro, prag ce nu a fost spart anul acesta.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin aproape neschimbate pana spre orele serii, contrar evolutiei valutelor regionale care prezinta o apreciere mult mai puternica.

Forintul maghiar a castigat peste 0,70% in fata euro in timp ce coroana ceha si zlotul polonez s-au apreciat cu aproximativ 0,60%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus