Daca acest antecontract este incheiat cu o persoana juridica si daca acea chitanta are doar semnatura, fara stampila, nu este valabila. Insa, pe calea justitiei va puteti indrepta impotriva persoanei care a semnat, pentru a dovedi reaua intentie a acesteia sau incercarea de inselaciune.
In ceea ce priveste suma de 6.000 euro, trebuie sa va facem cateva precizari. In caz ca primiti factura si chitanta pentru aceasta suma, ea se va reflecta in contabilitatea societatii vanzatoare drept incasare si va trebui justificata. Cum singurul document care sta la baza platii este antecontractul de vanzare cumparare, inseamna ca pretul imobilului va include si aceasta suma de 6.000 euro, ceea ce va fi reflectat in contractul de vanzare cumparare. In concluzie notarul va autentifica vanzarea la acest pret, deci vor fi aceleasi taxe. Nu intelegem acest demers al vanzatorului.
In ceea ce priveste vanzarea propriu-zisa, aceasta intr-adevar nu se poate materializa decat in momentul intabularii. Dar intabularea se poate face in orice moment dupa receptia constructiei (intelegem ca este vorba de un imobil construit). Asa ca, in caz ca receptia constructiei este efectuata, intabularea poate fi efectuata deci si vanzarea.
Sfatul nostru este sa solicitati de urgenta intabularea si vanzarea, sau, daca nu, dovezi ca aceasta intabulare inca nu poate fi efectuata, dar nu pe motivul ca nu ati achitat 6.000 euro. In caz ca nu aveti succes, va sfatuim sa va adresati instantei in baza antecontractului.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News