top banner

Ce curs de schimb se utilizeaza in contractul de vanzare/cumparare imobil?

17 Ianuarie 2010 | Autor: Miruna Popescu

Transferul diferentei de pret, obtinute din credit ipotecar, se face conform intelegerii dintre parti, stipulate in contractul de vanzare-cumparare.
Cursul la care se face paritatea in lei a pretului de vanzare este stabilit de catre parti, si poate fi: cursul BNR din ziua semnarii contractului de vanzare-cumparare, cursul bancii creditoare din ziua semnarii contractului de vanzare-cumparare, un curs de schimb stabilit de parti etc.
In general, partile fac paritatea in lei a pretului de vanzare la cursul BNR din ziua semnarii contractului de vanzare-cumparare, urmand ca diferenta de pret, obtinuta in valuta, din credit bancar, sa fie achitata de catre cumparator, care va suporta si toate costurile legate de schimb si transfer bancar.
Daca exista o diferenta de curs intre ziua in care se face plata restului de pret si cea in care s-a semnat contractul de vanzare-cumparare, aceasta va fi suportata de partea in defavoarea careia a evolat cursul.
Notarul nu are obligatia de a converti pretul in lei sau in alta valuta; dar, in general, atunci cand una dintre partile din contractul de vanzare-cumparare este societate comerciala pretul este exprimat si in lei, societatea avand nevoie in contabilitate de valorile in lei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Apropierea sarbatorilor de Paste, cand lumea cheltuie mai mult, si previzibila reducere a dobanzii BNR, ce stimuleaza creditele ipotecare, au reprezentat pretextul pentru a trece in revista starea dobanzilor la toate tipurile de credite.

04 Apr 2024 | Credite imobiliare
Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă.

12 Mar 2024 | Credite imobiliare
Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Marjele practicate de unele banci pentru creditele ipotecare verzi sunt apropiate de cele intalnite in cazul imprumuturilor cu garantie guvernamentala avand insa avantajul unei dobanzi fixe in primii ani sub IRCC.

06 Mar 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

In conditiile in care sumele zilnice acumulate in facilitatea de depozit la BNR bat record dupa record, ROBOR la 6 luni a avut nevoie de 10 luni pentru a pierde un procent.

08 Feb 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul