La incheierea antecontractului trebuie prezentate:
- actele de proprietate (atat actul de proprietate prin care vanzatorul a dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului cat si actele de proprietate din istoric, respectiv ale fostilor proprietari)
- incheierea de intabulare a dreptului de proprietate
- documentatia cadastrala
Este indicat ca incheierea antecontractului sa fie facuta dupa obtinerea unui extras de carte funciara de informare, pentru a verifica existenta unor sarcini ce ar putea greva imobilul.
In situatia in care imobilul este grevat de o ipoteca, la incheierea antecontractului este indicat sa se prezinte si acordul creditorului cu privire la vanzarea si notarea antecontractului in cartea funciara. In lipsa acestui acord, nu se va putea nota in cartea funciara antecontractul (notarea in cartea funciara reprezinta o modalitate de protectie a cumpratorului, prin care se asigura ca acel imobil nu va fi instrainat unei alte persoane).
In functie de istoricul actelor de proprietate, este posibil ca la o prima analiza sa rezulte ca mai sunt necesare si alte acte ce trebuie prezentate. In functie de importanta acestor acte si de decizia partilor, se poate stabili prin antecontract ca actele lipsa se vor prezenta pana la incheierea in forma finala a contractului de vanzare-cumparare.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News