Intrebare:
Cum as putea afla mai multe informatii despre modalitatile de finantare a populatiei pentru domeniul imobiliar (incluzand aici si leasing imobiliar)?
Craiu Adyna, Iasi
Produsele de leasing imobiliar sunt destinate atat companiilor dezvoltatori imobiliari cat si populatiei, in vederea achizitionarii de locuinte.
In cazul dezvoltatorilor imobiliari se vor finanta proiecte care au ca scop final inchirierea imobilului sau vanzarea dupa o anumita perioada de timp. In situatia finantarii clientilor care vor inchiria bunul respectiv, trebuie avut in vedere ca rata de leasing sa nu depaseasca veniturile obtinute din chirie.
Leasingul imobiliar rezidential pentru persoane fizice se caracterizeaza printr-o perioada de finantare de 20 - 25 ani, in functie de valoarea sumelor contractate. Avansul minim solicitat clientului incepe de la 10% si se va impune si incheierea unei polite de asigurare pentru imobilul finantat.
Clientul identifica bunul, se efectueaza o analiza financiara de catre firma de leasing apoi se evalueaza proprietatea ce urmeaza a fi finantata. Ulterior se semneaza contractul de leasing si se achizitioneaza proprietatea sau se incepe finantarea lucrarilor de modernizare/constructie in cazul leasingului pentru amenajari. La sfarsitul contractului, clientul devine proprietarul imobilului.
Unele societati, printre care si UniCredit Leasing, finanteaza si achizitii de terenuri cu conditia ca utilizatorul sa construiasca pe terenul respectiv o locuinta intr-un interval stabilit in contract. In cazul nostru, acesta se ridica la 2 ani.
Distribuie articolul
In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.
25 Februarie 2021 | Credite imobiliare
UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.
2 Noiembrie 2020 | Credite imobiliare
Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.
14 Octombrie 2020 | Credite imobiliare
CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.
14 Septembrie 2020 | Credite imobiliare