Ce se intampla daca am fost inscris fraudulos la un fond de pensii?


Intrebare:

Ce pot sa fac daca am primit acasa o scrisoare cum ca as figura la un fond de pensii la care nu m-am inscris? Eu nu tin minte sa fi semnat ceva cu ei. Am sunat la numarul de contact dar domnisoara care a raspuns mi-a spus ca trebuie sa fac plangere scrisa si va urma o investigatie interna.

Mi-e teama insa ca, fiind inscrisa la doua fonduri (in mod fraudulos) voi fi repatizata acum cine stie la ce alt fond de pensii.

Raducu Maria, Bucuresti

Din pacate au existat mai multe cazuri de acest gen in piata pensiilor private obligatorii, de cele mai multe ori cauzate de erori informatice sau erori umane.

Faptul ca dumneavoastra ati primit o scrisoare de la un administrator de pensii private atesta ca sunteti participant validat la fondul administrat de compania respectiva. Asadar, daca sunteti validata final la acest fond, nu mai aveti cum sa intrati in repartizarea aleatorie. Momentan, singura solutie este sa va transferati ulterior (in august sau noiembrie pentru 2008) catre fondul unde doriti sa fiti participanta.

De asemenea, este recomandat sa faceti o sesizare catre administratorul fondului de pensii unde ati fost inscrisa in mod eronat si sa cereti o explicatie oficiala.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Pensii


Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa
Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa

Daca nimic nu se petrece spectaculos pe partea de noi listari la BVB, strategia „buy and hold” practicata de fondurile de pensii risca sa confiste actiunile libere din piata.

26 Aprilie 2021 | Pensii

Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II
Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a introdus obligatia angajatorului a de informa noii salariati ca trebuie sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilon II).

20 Aprilie 2021 | Pensii

Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Pensii

Inapoi sus