Western Union: Romania, in continuare o tara de tranzactii preponderent cash

Romania este in continuare o tara de tranzactii preponderent cash, intrucat clientii, utilizatori de carduri, merg la ATM in procent foarte mare pentru a retrage bani. Cu toate acestea, se observa o schimbare de comportament a consumatorilor spre digital, desi nu foarte rapida, potrivit reprezentantilor Western Union Romania.

“Tendinta este clara de crestere pe zona de digital, si vedem acest lucru si in randul clientilor nostri, nu numai in Romania, dar si la nivel global. In acest sens,  am extins zona de online si mobile, pentru ca din punctul nostru de vedere, pe langa ATM, online-ul si in ultima vreme mobile-ul este intrumentul pe care clientul il are cel mai la indemana si poate efectua tranzactii oriunde s-ar afla”, a declarat Bogdan Vladescu, Senior Manager Business Development Western Union.

In acest sens, compania se va concentra in perioada urmatoare pe zona de online si mobile, transferuri care vor fi disponibile si prin site-ul tranzactional westernunion.com, a completat Vladescu. In prezent exista parteneriate pe aceste zone cu banci precum Banca Transilvania, BRD, Raiffeisen Bank si Bancpost.

“Avem parteneri banci, supermarketuri, case de schimb valutar. In continuare lucram pentru a raspunde cat mai bine nevoilor consumatorilor si inspre a raspunde tendintei de digitalizare globala”, a declarat Denisa Mateescu, director regional al Western Union.

Cu toate acestea, avand in vedere preferinta clientilor pentru tranzactii in numerar, clientii pot face opta in continuare la solutiile clasice pentru a efectua transferuri, pentru a nu limita clientii exclusiv pe zona de digital.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant
Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant

Adoptat in premiera in aprilie 2019 de CEC Bank si Banca Transilvania, la care au aderat ulterior BCR si Libra Internet Bank, serviciul Plati instant dezvoltat de Transfond presupune transferul ultrarapid intre bancile partenere a sumelor de pana la 50.000 lei, indiferent de momentul platii-seara, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale.

26 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus