Vodafone extinde parteneriatele de plata a facurilor prin banca

Patru noi banci ofera serviciul de debit direct clientilor care au abonament la Vodafone si doresc plata automata a facturii direct din contul curent, fara costuri suplimentare.


Plata se face catre contul Vodafone deschis la RBS, iar transferul este facilitat de un parteneriat incheiat in urma cu un an intre banca si operatorul de telefonie mobila.

Clientii Vodafone pot activa noul serviciu prin semnarea unui mandat care confera bancii la care au contul curent deschis autorizatia de a transfera contravaloarea facturii lunare din contul personal in contul Vodafone.

Initial, parteneriatului i s-a alaturat Millennium Bank. In prezent, 4 noi banci au aderat sistemului, acestea fiind Alpha Bank, Bank Leumi, OTP Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

”Semnarea celor patru noi parteneriate reprezinta o continuare a proiectului prin care incurajam platile prin debit direct interbancar pe piata romaneasca”, a declarat Mircea Spinei, director Tranzactii Bancare la RBS.

Serviciul este facilitat de sistemul de debit direct interbacar, disponibil in Romania inca din 2006. Prima banca ce a folosit acest sistem a fost Raiffeisen Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Plati


Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant
Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant

Adoptat in premiera in aprilie 2019 de CEC Bank si Banca Transilvania, la care au aderat ulterior BCR si Libra Internet Bank, serviciul Plati instant dezvoltat de Transfond presupune transferul ultrarapid intre bancile partenere a sumelor de pana la 50.000 lei, indiferent de momentul platii-seara, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale.

26 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus