Vanzarea pachetelor de cont curent este luata in vizor de autoritatile britanice

Autoritatile financiare din Marea Britanie au adoptat noi reguli privind modul de vanzare a pachetelor de cont curent catre populatie, in vedere unei mai bune protectii a consumatorilor.
  

Decizia a fost luata in conditia in care ponderea celor care achizitioneaza un pachet complex de servicii alaturate contului curent este in crestere. De multe ori insa, bancile promoveaza astefl de pachete care contin si produse si servicii ce nu pot fi utilizate de clienti. Spre exemplu, asigurari de calatorie pentru cei care nu calatoresc decat rar.

Noile reglementari se vor aplica din aprilie anul viitor si presupun o analiza mai atenta a nevoilor clientilor si o transparenta ridicata a produselor, pentru a se evita vanzarile nepotrivite.

De asemenea, bancile trebuie sa verifice ca toate produsele incluse in pachetul de cont curent vor putea fi utilizate de clienti iar acestia vor beneficia in mod real de serviciile pe care le cumpara. In plus, in fiecare an, clientii trebuie sa primeasca o scrisoare de notificare privind eligibilitatea in cazul produselor deja achizitionate, in special a politelor de asigurare.

“Bancile ar trebui sa poate vinde aceste pachete doar atunci daca clientii pot beneficia de toate caracteristicile oferite. Unele persoane platesc peste 300 de lire anual pentru servicii de care s-ar putea sa nu aiba nevoie niciodata”, a precizat Peter Vicary-Smith, director general al asociatie de consumatori britanice Which?.

Pachetele de cont curent au devenit foarte populare si in Romania, cele mai vandute fiind pachetele de salariu care includ card de debit, overdraft, internet banking, etc.

Momentan nu exista o legislatie care sa impuna bancilor realizarea pachetelor pe baza nevoilor particulare ale clientilor. De aceea, se intampla de multe ori ca anumite servicii oferite la pachet sa nu fie utilizate delor de anumiti clienti, spre exemplu internet sau phone banking.

Pe de alta parte, bancherii au sustinut tot timpul ideea de standardizare a produselor oferite clientilor de masa, caracteristica ce ofera posibilitatea oferirii de reduceri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus