TransFonD s-a aliat cu un procesator european pentru facilitarea platilor in euro

Bancile romanesti vor putea oferi clientilor posibilitatea de a face plati in euro mai rapid si mai ieftin, in urna unui parteneriat incheiat de TransFond cu un procesator de plati din Europa.


Acordul a fost incheiat cu Equens, unul dintre cei mai mari jucatori europeni din domeniu. Incepand din 2012, odata cu intrarea in functiune a optiunii de procesare a platilor in euro de catre sistemul SENT, clientii bancilor din Romania vor putea transmite catre partenerii din Europa de Vest plati in euro, in conditii avantajoase de timp si cost.

"Parteneriatul dintre TransFonD si Equens va da posibilitatea extinderii infrastructurii de plati din Romania si va aduce valoare adaugata pentru clientii sai, eliminand discontinuitarea existenta in prezent in fluxurile financiare intre zonele din Europa de Est si cele din Europa de Vest”, a precizat Razvan Faer, sef departament in cadrul TransFonD.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus