Raiffeisen Bank a majorat o parte din comisioanele aferente contului curent

Clientii Raiffeisen Bank vor plati comisioane mai mari atunci cand fac plati din contul curent. Mai mult, si depunerile in anumite conturi deschise la Raiffeisen vor costa pana la 8 lei.

Din ianuarie, Raiffeisen Bank a modificat grila de taxe si comisioane aplicabile clientilor persoane fizice. Astfel, banca a majorat o serie de comisioane aferente contului curent.

Cei care doresc sa faca o plata de valoarea mica catr un cont la alta banca, prin ordin de plata la ghiseele agentiei, vor plati intre 5 si 10 lei, in functie de suma platita. Astfel, pentru o plata de 50 lei, comisionul este de 6 lei.

Pentru transferul sumelor mari, respectiv de peste 50.000, lei comisionul urca la 21 lei.

Prin serviciul de internet banking, comisionul varioaza intre 2,5 si 5 lei dar pot fi transferate doar sume de la ala 50.000 lei.


Anterior, comisionul la ghiseele bancii pentru transferuri de valoare mica era cuprins intre 4 si 6 lei iar prin internet banking se percepea un singur comision de 5,1 lei.

Ordinele de plata emise in favoarea unui alt client al Raiffeisen Bank costa de acum mai mult. Pentru platile de peste 500 lei, realizate prin internet banking, comisionul bancii urca de la 1 leu la un comision cuprins intre 3 si 5 lei.

Si depunerile de numerar vor fi de acum taxate. Astfel, pentru depunerile facute de populatie in contul persoanelor juridie ce nu au un acord special cu banca, comisionul variaza de la 4 la 8 lei, in functie de suma.

Astfel, doar in cazul furnizorilor care au contract de colectare numerar incheiat cu banca comisionul va fi zero. In aceasta categorie intra in general furnizorii mari, precum companiile de utilitati sau de telefonie mobila.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus