Prima plata online a taxelor locale a fost facuta de un locuitor din sectorul 2 al Capitalei

Prima plata a impozitelor si taxelor locale realizata online prin www.ghiseul.ro a fost facuta de un contribuabil din sectorul 2 din Bucuresti, cu un card emis sub sigla MasterCard.

Din 30 martie, locuitorii din sectoarele 2 si 6 ale Capitalei si cei din Targu-Mures pot beneficia de plata online a taxelor si impozitelor locale printr-un sistem electronic unic.


Administratiile locale din toata tara se vor inrola etapizat, conform hotararii de guvern care defineste Sistemul National Electronic de Plata online a taxelor si impozitelor.

”MasterCard si bancile sustin autoritatile in acest proces, care este in avantajul tuturor partilor implicate. Pentru noi, aceasta noua solutie de plata a taxelor si a impozitelor cu cardul direct de la birou sau de acasa este foarte importanta pentru ca putem demonstra beneficiile platilor cu cardul unui numar foarte mare de oameni, care economisesc astfel timp”, a precizat Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, in cadrul MasterCard Europe.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus