top banner

Plata online a impozitelor va costa pana la 30 lei/tranzactie

31 Ianuarie 2011 | Autor: Conso

Primariile ar putea transfera catre contribuabili comisioane de pana la 2%, maximum 30 lei, pentru plata impozitelor cu cardul prin Sistemul National Electronic de Plati (SNEP), informeaza NoCash.
Comisionul perceput de banca acceptatoare, aferent efectuarii platii electronice si imputat primariei, poate fi exprimat procentual, iar nivelul maximal al acestuia nu va depasi 2% din valoarea tranzactiei, dar nu mai mult de 30 lei. Aceste limite au fost stabilite in cadrul normelor de aplicare aferente legislatiei privind infiintarea SNEP.
Desi legislatia anterioara (OUG 113/2009) interzice perceperea unui comision suplimentar pentru utilizarea cardului la realizarea platilor, primariile au totusi posibilitarea de a transfera acest comision pe seama contribuabilului deoarece Hotararea de Guvern privind infiintarea SNEP precizeaza: “comisionul perceput de furnizorul de servicii selectat [...] poate fi suportat de catre contribuabil”.
“Daca reprezentantii primariilor vor lua o asemenea decizie, desi este ilegala intrucat OUG 113/2009 a devenit intre timp lege, SNEP nu are nicio sansa de reusita”, apreciaza Sergiu Cone, administrator al portalului NoCash.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Plati

Alte Articole

Platile instant se pot face si in euro

Platile instant se pot face si in euro

Vorbim de un nou serviciu pentru companii si persoane fizice, lansat in premiera de Banca Transilvania care a aderat la initiativa europeana privind platile instant, iar banii vor ajunge la beneficiari in 10 secunde.

16 Oct 2023 | Plati
Platile interbancare pot avea si costuri piperate

Platile interbancare pot avea si costuri piperate

Tendinta de crestere a comisioanelor bancare si-a facut tot mai mult simtita prezenta in ultima vreme, fapt resimtit in special pentru operatiunile la ghiseu, pentru a forta migrarea clientilor spre serviciile de internet/mobile banking.

27 Apr 2023 | Plati
Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Posibilitatea de a cumpara orice, oricand si oriunde ne ofera multe optiuni dar, in acelasi timp, vine cu multe riscuri la pachet. Mediul online este impanzit cu promotii si oferte care mai de care. Din pacate, nu toate sunt reale.

04 Ian 2022 | Plati
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

06 Aug 2020 | Plati

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul