Plata online a impozitelor va costa pana la 30 lei/tranzactie

Primariile ar putea transfera catre contribuabili comisioane de pana la 2%, maximum 30 lei, pentru plata impozitelor cu cardul prin Sistemul National Electronic de Plati (SNEP), informeaza NoCash.

Comisionul perceput de banca acceptatoare, aferent efectuarii platii electronice si imputat primariei, poate fi exprimat procentual, iar nivelul maximal al acestuia nu va depasi 2% din valoarea tranzactiei, dar nu mai mult de 30 lei. Aceste limite au fost stabilite in cadrul normelor de aplicare aferente legislatiei privind infiintarea SNEP.


Desi legislatia anterioara (OUG 113/2009) interzice perceperea unui comision suplimentar pentru utilizarea cardului la realizarea platilor, primariile au totusi posibilitarea de a transfera acest comision pe seama contribuabilului deoarece Hotararea de Guvern privind infiintarea SNEP precizeaza: “comisionul perceput de furnizorul de servicii selectat [...] poate fi suportat de catre contribuabil”.

“Daca reprezentantii primariilor vor lua o asemenea decizie, desi este ilegala intrucat OUG 113/2009 a devenit intre timp lege, SNEP nu are nicio sansa de reusita”, apreciaza Sergiu Cone, administrator al portalului NoCash.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant
Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant

Adoptat in premiera in aprilie 2019 de CEC Bank si Banca Transilvania, la care au aderat ulterior BCR si Libra Internet Bank, serviciul Plati instant dezvoltat de Transfond presupune transferul ultrarapid intre bancile partenere a sumelor de pana la 50.000 lei, indiferent de momentul platii-seara, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale.

26 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus