Plata impozitelor cu cardul prinde teren sigur si in Romania

Valoarea impozitelor platite cu cardul a crescut puternic in ultimul an. In plus, atat bancile cat si procesatorii vin cu promotii pentru a impulsiona clientii sa utilizeze acest mijloc de plata.


Valoarea taxelor si impozitelor platite cu cardul aproape s-a dublat in primele 11 luni din 2011, fata de perioada similara din 2010, ajungand la 69,4 milioane lei, conform datelor Visa. In plus, valoarea medie a unei taxe locale achitate cu cardul a crescut de la 301 lei la 340 lei, in aceeasi perioada.

In prezent, bancile partenere Visa au instalate POS-uri la ghiseele administratiilor fiscale in 145 localitati precum si pe internet, in 36 orase. Reteaua de localitati care accepta plata prin card a taxelor si impozitelor locale a crescut semnificativ in ultimii doi ani, in conditiile in care in 2009 numara 30 de orase cu POS si 5 cu posibilitatea de plata online.

”Speram ca numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul online, fara comision, va creste semnificativ, pentru ca astfel sa se evite cozile interminabile de la ghiseu si cetatenii sa poata plati oricand, de oriunde s-ar afla, in tara sau in strainatate”, a precizat Catalin Cretu, manager general pentru Romania in cadrul Visa Europe.

Mai mult, romanii sunt indemnati sa isi plateasca impozitele cu cardul atat prin campanii derulate de procesatorii de carduri si de catre banci deopotriva.

Pana pe 31 martie, toti cei care platesc impozitele cu un card Visa pot primi prin tragere la sorti un premiu constand in rambursarea valorii platii, in limita a 250 lei. In total, se vor acorda 1.500 premii.

De asemenea, cine utilizeaza cardul de credit Bonus Card de la Garanti Bank beneficiaza de posibilitatea esalonarii sumei in 3 rate, fara dobanda.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus