Plata impozitelor cu cardul prinde teren sigur si in Romania

Autor: Conso |

Publicat in: Plati

 

Valoarea impozitelor platite cu cardul a crescut puternic in ultimul an. In plus, atat bancile cat si procesatorii vin cu promotii pentru a impulsiona clientii sa utilizeze acest mijloc de plata.

Valoarea taxelor si impozitelor platite cu cardul aproape s-a dublat in primele 11 luni din 2011, fata de perioada similara din 2010, ajungand la 69,4 milioane lei, conform datelor Visa. In plus, valoarea medie a unei taxe locale achitate cu cardul a crescut de la 301 lei la 340 lei, in aceeasi perioada.

In prezent, bancile partenere Visa au instalate POS-uri la ghiseele administratiilor fiscale in 145 localitati precum si pe internet, in 36 orase. Reteaua de localitati care accepta plata prin card a taxelor si impozitelor locale a crescut semnificativ in ultimii doi ani, in conditiile in care in 2009 numara 30 de orase cu POS si 5 cu posibilitatea de plata online.

”Speram ca numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul online, fara comision, va creste semnificativ, pentru ca astfel sa se evite cozile interminabile de la ghiseu si cetatenii sa poata plati oricand, de oriunde s-ar afla, in tara sau in strainatate”, a precizat Catalin Cretu, manager general pentru Romania in cadrul Visa Europe.

Mai mult, romanii sunt indemnati sa isi plateasca impozitele cu cardul atat prin campanii derulate de procesatorii de carduri si de catre banci deopotriva.

Pana pe 31 martie, toti cei care platesc impozitele cu un card Visa pot primi prin tragere la sorti un premiu constand in rambursarea valorii platii, in limita a 250 lei. In total, se vor acorda 1.500 premii.

De asemenea, cine utilizeaza cardul de credit Bonus Card de la Garanti Bank beneficiaza de posibilitatea esalonarii sumei in 3 rate, fara dobanda.

Alte articole din Plati

Plati

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii. Citeste mai mult

Cresc platile online dar si temerile de frauda. Cum ne protejam?

Izolarea la domiciliu a generat schimbarea obiceiurilor de consum, dar si profilul platilor. Multe persoane au preferat sa achite cumparaturile online cu cardul in defavoarea cash-ului, pe fondul temerior ca banii fizici pot contribui la raspandirea virusului. Citeste mai mult

Facebook