Taxele si impozitele se pot plati cu cardul in 129 de orase din tara

Numarul primariilor din tara care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul s-a extins la 129. Dintre acestea 25 permit plata online, de 2,5 ori mai multe fata de anul trecut.

Dintre cele 129 de primarii care au implementat plata prin card, 33 sunt resedinte de judet si sase sunt reprezentate de primariile de sector din Bucuresti.

Resedintele de judet unde plata cu cardul nu este inca disponibila la acest moment sunt Botosani, Craiova, Focsani, Iasi, Miercurea Ciuc, Ramnicu Valcea, Piatra Neamt si Satu Mare.


Taxele si impozitele pot fi platite online fie prin www.ghiseul.ro fie prin platformele proprii puse la punct de fiecare primarie in parte.

Odata cu cresterea numarului de primarii care accepta plata cu cardul a urcat si numarul tranzactiilor realizate, dar si valoarea acestora.

In total, de la inceputul anului au fost realizate peste 140.000 de tranzactii, in valoare de 46 milioane lei. Comparativ, pe tot parcursul anului 2010, au fost facute 128.000 de plati, insumand 38,5 milioane lei.

”Un salt spectaculos l-au avut platile cu cardul prin internet, de peste 22.000 de tranzactii, o dovada ca romanii apreciaza optiunea de a-si plati taxele si impozitele online, fara sa se mai deplaseze la administratiile financiare”, a precizat Catalin Cretu, manager general Visa in Romania.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Plati


Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant
Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant

Adoptat in premiera in aprilie 2019 de CEC Bank si Banca Transilvania, la care au aderat ulterior BCR si Libra Internet Bank, serviciul Plati instant dezvoltat de Transfond presupune transferul ultrarapid intre bancile partenere a sumelor de pana la 50.000 lei, indiferent de momentul platii-seara, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale.

26 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus