top banner

Luna mai vine cu noi grile de taxe si comisioane la contul curent

22 Martie 2012 | Autor: Conso

Cateva banci si-au regandit grila de comisioane pentru contul curent incepand cu luna mai, atat pentru populatie cat si pentru companii.
Raiffeisen Bank va renunta din 10 mai la comisionul de incasare interbancara, cuprins intre 3 si 7 lei, pentru pachetele Dinamic, Supliment, Eficient, Suprem si Student, dupa ce la inceputul lunii martie majorase comisionul lunar de administrare la 2,5 lei pentru contul curent si la 4,9 lei pentru pachetul de produse si servicii Dinamic.
Totodata, clientii care detin optiunea de cont curent Eficient vor beneficia de abonament gratuit la activarea serviciului Smart Mobile. Comisionul standard este de 4 lei pe luna.
Clientii persoane fizice cu cont curent in lei deschis la Emporiki Bank, membra a grupului francez Credit Agricole, vor trebui sa suporte lunar un comision de administrare dublu, in urma majorarii acestuia de catre banca la 4 lei. In cazul variantei in euro, noul nivel al comisionului va urca de la 0,5 euro la 0,65 euro pe luna.
De asemenea, transferurile interbancare care depasesc pragul de 50.000 lei vor fi taxate cu 20 lei, fata de 18 lei in prezent. Pentru ordinele de plata mai mici de 50.000 lei, comisionul se va mentine la 9 lei.
CEC Bank a decis in schimb sa majoreze comisioanele platite de clientii persoane juridice. Din 2 mai, taxa lunara de administrare va urca de la 5 la 9 lei in cazul conturilor curente in lei si de la 1 la 2 euro in cazul celor in valuta.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Plati

Alte Articole

Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Posibilitatea de a cumpara orice, oricand si oriunde ne ofera multe optiuni dar, in acelasi timp, vine cu multe riscuri la pachet. Mediul online este impanzit cu promotii si oferte care mai de care. Din pacate, nu toate sunt reale.

04 Ian 2022 | Plati
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

06 Aug 2020 | Plati
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iun 2020 | Plati
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iun 2020 | Plati

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul