Luna mai vine cu noi grile de taxe si comisioane la contul curent

Cateva banci si-au regandit grila de comisioane pentru contul curent incepand cu luna mai, atat pentru populatie cat si pentru companii.


Raiffeisen Bank va renunta din 10 mai la comisionul de incasare interbancara, cuprins intre 3 si 7 lei, pentru pachetele Dinamic, Supliment, Eficient, Suprem si Student, dupa ce la inceputul lunii martie majorase comisionul lunar de administrare la 2,5 lei pentru contul curent si la 4,9 lei pentru pachetul de produse si servicii Dinamic.

Totodata, clientii care detin optiunea de cont curent Eficient vor beneficia de abonament gratuit la activarea serviciului Smart Mobile. Comisionul standard este de 4 lei pe luna.

Clientii persoane fizice cu cont curent in lei deschis la Emporiki Bank, membra a grupului francez Credit Agricole, vor trebui sa suporte lunar un comision de administrare dublu, in urma majorarii acestuia de catre banca la 4 lei. In cazul variantei in euro, noul nivel al comisionului va urca de la 0,5 euro la 0,65 euro pe luna.

De asemenea, transferurile interbancare care depasesc pragul de 50.000 lei vor fi taxate cu 20 lei, fata de 18 lei in prezent. Pentru ordinele de plata mai mici de 50.000 lei, comisionul se va mentine la 9 lei.

CEC Bank a decis in schimb sa majoreze comisioanele platite de clientii persoane juridice. Din 2 mai, taxa lunara de administrare va urca de la 5 la 9 lei in cazul conturilor curente in lei si de la 1 la 2 euro in cazul celor in valuta.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus