ING inchide toate casieriile!

ING Bank isi anunta clientii ca, pana in luna noiembrie, va inchide toate casieriile fizice. Banca vrea sa-si transforme toate sucursalele in unitati de tipul self-service, in care operatiunile de baza precum cele desfasurate la casierie vor fi eliminate.

„Incet-incet toate lucrurile se muta in digital. La fel si casieriile noastre la care faceai pana acum operatiuni cu valuta si care pana la inceputul lunii noiembrie isi inchid sediile fizice“, se arata intr-un mesaj de informare transmis prin e-mail clientilor de catre banca.

Dupa inchiderea casieriilor, depunerile si retragerile de valuta se vor putea efectua in continuare la bancomatele bancii, in timp ce transferurile bancare se pot efectua direct din aplicatia de internet banking, se mai arata in mesajul citat.

Banca anunta inca de la inceputul acestui an aceasta strategie. La vremea respectiva, conducerea sustinea ca angajatii nu vor disparea din sucursale, ci se vor concentra pe consiliere in operatiuni mai complexe

Agentiile ING din orasele mici si-au pierdut functia de a incasa sau elibera numerar in urma cu mai multi ani.

Inca de atunci clientii bancii cu credite in valuta s-au aratat nemultumiti de inchiderea casieriilor. Pentru acestia, plata ratei a devenit mai costisitoare, pentru ca presupune un transfer din contul de lei in cel de euro la un curs impus de ING, pentru care plateste si comision. Alternativa este viramentul dintr-un alt cont de euro, insa putini clienti dispun de un astfel de cont.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

GHIDURI


Conturi curente

Fiecare cont curent are un numar unic de identificare, format din 24 de caractere. Acesta este denumit cod IBAN, el fiind recunoscut la nivel international. Totul despre codul IBAN, cont curent, plati, comisioane, extras de cont si alte intrebari in Ghidul Conturi curente.

Inapoi sus