top banner

Ghid pentru completarea declaratiei de TVA

04 Noiembrie 2016 | Autor: Conso

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat un ghid informativ pentru firme care sa le ajute sa completeze formularul de TVA 394. Ghidul cuprinde instructiuni de completare pentru fiecare sectiune din declaratie, precum si precizari si exemple.
Declaratia 394 a fost unul dintre cele mai reclamate acte administrative reclamate pe site-ul guvernului maisimplu.gov.ro, alaturi de formularul de inregistrare in scopuri de TVA 088.
Reprezentantii companiilor au sustinut ca acest formular creste povara administrativa atat din cauza volumului mare de informatii care trebuie inscrise, precum si a complexitatii acestora, data de nivelul de detaliere.
„Ca urmare a diverselor aspecte semnalate, Directia Generala de informatii Fiscale din ANAF a elaborat “Ghidul de completare a declaratiei informative privind livrarile de bunuri/prestarile de servicii si achizitiile efectuate pe teritoriul national - formular 394”. Scopul acestui document este de a clarifica si de a facilita activitatea de completare a declaratiei 394, ca urmare a intrarii in vigoare a Ordinului Presedintelui ANAF nr. 3769/2015", precizeaza institutia.
Cine trebuie sa depuna declaratia?
Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii taxabile in Romania pentru care persoana obligata la plata taxei este furnizorul/prestatorul.
De asemenea, vor depune aceasta declaratie si persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania care realizeaza achizitii de bunuri sau servicii taxabile pentru care locul livrarii/prestarii este in Romania, inclusiv achizitiile pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, indiferent de data la care intervine exigibilitatea taxei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Plati

Alte Articole

Platile instant se pot face si in euro

Platile instant se pot face si in euro

Vorbim de un nou serviciu pentru companii si persoane fizice, lansat in premiera de Banca Transilvania care a aderat la initiativa europeana privind platile instant, iar banii vor ajunge la beneficiari in 10 secunde.

16 Oct 2023 | Plati
Platile interbancare pot avea si costuri piperate

Platile interbancare pot avea si costuri piperate

Tendinta de crestere a comisioanelor bancare si-a facut tot mai mult simtita prezenta in ultima vreme, fapt resimtit in special pentru operatiunile la ghiseu, pentru a forta migrarea clientilor spre serviciile de internet/mobile banking.

27 Apr 2023 | Plati
Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Posibilitatea de a cumpara orice, oricand si oriunde ne ofera multe optiuni dar, in acelasi timp, vine cu multe riscuri la pachet. Mediul online este impanzit cu promotii si oferte care mai de care. Din pacate, nu toate sunt reale.

04 Ian 2022 | Plati
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

06 Aug 2020 | Plati

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul