Garanti amana majorarea comisioanelor de retragere numerar la ATM

Garanti Bank a amanat cu 2 saptamani majorarea comisioanelor percepute la retragerea de numerar de la bancomat. In prezent, acesta este 0% atat la ATM-urile proprii cat si la cele ale celorlalte banci

Prin urmare, din 16 ianuarie 2012 comisionul aplicat la retragerea de numerar cu cardurile de debit la bancomatele proprii va fi de 0,2%, dar nu mai putin de 10 bani. La ATM-urile altor banci, clientii vor plati 0,5%, minim 10 bani pentru fiecare retragere efectuata.


De asemenea, banca va introduce un comision de 1 leu in cazul interogarii soldului la ATM-ul altei banci, iar depunerea de monede va fi taxata cu 5%, minim 10 lei.

In cazul platilor interbancare, clientii platesc un comision de 5 lei pentru sume de pana in 50.000 lei, respectiv de 25 lei pentru transferurile ce depasesc acest prag.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus