Comertul online va avea o platforma europeana de decontare

Casa de compensare europeana EBA va pune la punct o platforma speciala, dedicata decontarii tranzactiilor in cadrul comertului online transfrontalier.


Platforma va permite atat cumparatorilor cat si vanzatorilor sa transmita ordine de plata si mandate electronice direct din contul de online banking deshis la banca. Faza pilot va fi implementata in vara lui 2012.

“Astazi, solutii similare la nivel national insumeaza aproximativ 20% din piata de e-commerce europeana. Oferind o solutie SEPA cu raspandire larga ar oferi beneficii atat clientilor cat si comerciantilor de a-si extinde afacerile”, a precizat John Broxis, director al EBA Clearing.

Conform lui Broxis, comerciantii au solicitat implementarea unei astfel de solutii, in conditiile in care clientii se tem de fraudele online si doresc sa faca plata prin intermediul bancii.

Daca la inceput platforma se va baza pe infrastructura oferita de SEPA, viziunea pe termen mai lung priveste realizarea unei solutii multi-scop, care poate fi utilizata si pentru alte instrumente de plata si pentru aplicatii inovative, precum identificare electronica a utilizatorilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus