Clientii BCR vor putea face plati doar pe baza numarului de telefon mobil

BCR ofera clientilor posibilitatea de a trimite bani catre alte persoane doar pe baza numarului de telefon. Pentru acesta, clientii trebuie sa aiba si un cont deschis la banca.

Serviciul poate fi activat in orice unitate a bancii si este oferit gratuit clientilor, putand fi atasat oricarui cont in lei.

Pe langa realizarea de transferuri, clientii pot afla soldul conturilor, pot vizualiza cele mai recente operatiuni sau pot plati facturi. Serviciul este disponibil non-stop, de pe orice abonament sau cartela in retelele Orange, Vodafone si Cosmote, indifrent de tipul telefonului mobil.


Pentru a realiza operatiuni,e se apeleaza numarul *183#. Ulterior se transmite codul asociat optiunii, din meniul interactiv, iar banca raspunde prin afisarea informatiilor pe ecran in timp real.

“Daca pana acum 1 an ofeream clientilor doar o varianta optimizata pentru mobile a internet banking, in decursul ultimelor 2 luni am reusit sa dezvoltam solutii complete si variate de mobile banking”, a precizat Bogdan Marin, Directorul Managementului Canalelor Retail, BCR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus