CEC Bank introduce comisioane la platile intrabancare

CEC Bank a decis ca de la 1 iulie sa perceapa comisioane si pentru transferurile realizate intre conturile deschise la banca.  Plata va costa intre 1 si 4 lei.

Pentru platile ordonate de clientii persoane fizice, comisionul se ridica la 1 leu, pentru transferuri sub 500 lei, si ajunge la 2 lei, in cazul in care suma transferata depaseste acest prag.


In cazul persoanelor juridice, comisioanele de transfer intrabancar in lei sunt de 2 lei, respectiv 4 lei, pentru sume mai mari de 500 lei.

Platile in valuta sunt taxate cu 0,25 euro, indiferent de valoare pentru populatie, si cu 0,50 euro pentru clientii companii.

In prezent, banca nu percepe comisioane pentru platile intrabancare.

Comisioanele nu se aplica pentru transferuri intre conturile in aceeasi valuta apartinand aceluiasi client, pentru transferuri intrabancare realizate prin internet banking precum si pentru transferuri ordonate de clientii bancii catre conturi curente de card deschise la CEC Bank.

Acesta este al treilea nou comision introdus de banca de la inceputul anului pentru serviciile atasate contului curent. In luna ianuarie, CEC Bank a introdus comisioane de incasare numerar iar din iunie se va percepe comision lunar de administrare pentru serviciul de internet banking.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant
Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant

Adoptat in premiera in aprilie 2019 de CEC Bank si Banca Transilvania, la care au aderat ulterior BCR si Libra Internet Bank, serviciul Plati instant dezvoltat de Transfond presupune transferul ultrarapid intre bancile partenere a sumelor de pana la 50.000 lei, indiferent de momentul platii-seara, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale.

26 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus