Carpatica lanseaza un cont special pentru avocati si notari

Reprezentantii birourilor de avocatura, notariale si ai societatilor fiduciare isi pot deschide la Carpatica, pe langa contul curent, mai multe conturi pentru depozitarea fondurilor fiduciare.


Contul special ofera posibilitatea de a deschide, pe langa contul curent, mai multor conturi fiduciare pentru pastrarea so gestionarea, pe termen mediu si lung, a patrimoniului primit in depozit in numele clientilor.

Spre exemplu, sume primite de fiduciar cu titlu de fond initial sau rezultate din valorificarea acestuia ori a bunurilor incredintate, prin fructificarea de titluri executorii supa finalizarea unui litigiu, a unei medieri, a procedurii succesorale sau a lichidarii unui patrimoniu.
Contul beneficiaza de gratuitate la deschidere si administrare si comision zero la depunerile de numerar.

“Acest produs este un instrument necesar desfasurarii activitatii din acest domeniu”, a precizat Georghe Cismaru, director general adjunct la Banca Carpatica, referindu-se la activitatea avocatilor si notarilor.

Contul permite depuneri si retrageri de numear, plati si incasari, precum si posibilitatea de a constitui depozite pe numele titularului contului fiduciar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus