Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Bucurestiul face jumatate din platile cu cardul la magazinele on-line romanesti


Potrivit unui top realizat de procesatorul de plati Netopia, bucurestenii sunt cei mai activi pe segmentul platilor on-line cu cardul, numarul platilor la magazinele virtuale romanesti fiind de peste zece ori mai mare in Capitala decat in Cluj sau Timisoara (fiecare cu o cota de piata de 4,5%), urmatoarele clasate.


La mare distanta de Bucuresti se pozitioneaza si Brasovul (4%), Iasiul (3,2%) si Constanta (3%).


Potrivit Netopia, majoritatea romanilor cumpara online in timpul saptamanii de la birou, in intervalul orar 9:00-17:00, de unde cheltuie, in medie, de doua ori mai mult decat de acasa, ceea ce denota ca multi dintre noi sunt mult mai ocupati la domiciliu decat la job.

Cea mai mare pondere in tranzactiile on-line o detin comerciantii din turism, cei din telecom, IT, fashion si asigurari.


Distribuie articolul
Alte articole

Ce taxe avem de platit la inceput de an?

Ce taxe avem de platit la inceput de an?

Inceputul de an vine cu o serie de cheltuieli pentru populatie, in contul taxelor si impozitelor datorate statului. Prima transa din impozitele locale trebuie platita pana pe 31 martie, iar declaratia unica, nou introdusa in 2018, trebuie depusa pana pe 15 martie si tot pana atunci trebuie platite darile aferente anului anterior.

Citeste mai mult
Serviciu instant de plati de la Transfond

Serviciu instant de plati de la Transfond

Incepand cu 10 decembrie 2018, Transfond va pune la dispozitia prestatorilor de servicii de plati produsul Plati Instant, o infrastructura interbancara pentru plati de retail in timp real de pana la 50.000 lei. Utilizatorii finali - consumatori, autoritati, business-uri, vor putea utiliza serviciul atat pentru plati, cat si pentru incasari.

Citeste mai mult
Cum ne optimizam bugetul personal?

Cum ne optimizam bugetul personal?

Supraindatorarea, cheltuielile inutile, amanarea platilor obligatorii, neatentia la consum sau ignorarea posibilitatilor de a face economii isi lasa amprenta asupra bugetului familiei. Ce putem face pentru a evita aceste greseli si pentru a imbunatati situatia financiara a familiei?

Citeste mai mult
Promotii de Black Friday? Cum obtin o reducere reala?

Promotii de Black Friday? Cum obtin o reducere reala?

Febra Black Friday creste de la an la an si cuprinde tot mai multi comercianti. Poate tocmai de aceea, unii fura startul, altii cosmetizeaza preturile sau apeleaza la alte artificii pentru a castiga clientul pregatit pentru marile reduceri. Doar ca, de cele mai multe ori, aceste „ajustari” depasesc limita legalitatii.

Citeste mai mult