BCR vrea isi automatizeze agentiile si instaleaza ghisee electronice

BCR a demarat un plan de dezvoltare teritoriala ce presupune includerea unor ghisee automate pentru clientii persoane fizice, in vederea cresterii rapiditatii si accesului la operatiuni de baza.


Pana in prezent, banca a reusit instalarea si punerea in functiune a 400 de ghisee, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 2 milioane de euro.

Aceste automate permit realizarea de tranzactii fara asistenta unui functionar bancar, tranzactii precum plati de facturi, depuneri de numerar, inclusiv rambursare de rate la credite.

De la punerea in functiune a celor 400 de aparate, aproximativ 20% din operatiuni sunt efectuate prin aceste ghisee automate, plata de facturi si alimentarile de cont inregistrand ponderi egale.

Pana la finalul anului se estimeaza atingerea unui numar total de 500.000 de operatiuni realizate prin ghiseele automate iar in cel mai scurt timp acestea vor contabiliza jumatate din totalul tranzactiilor realizate de clientii BCR persoane fizice.

“Printre principalele avantaje ale utilizarii ghiseelor automate se numara rapiditatea in efectuarea tranzactiilor, durata unei operatiuni reducandu-se de la circa 4 minute la mai putin de 40 de secunde”, a declarat Bogdan Marin, director executiv al directiei Managementul Canalelor Retail din BCR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant
Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant

Adoptat in premiera in aprilie 2019 de CEC Bank si Banca Transilvania, la care au aderat ulterior BCR si Libra Internet Bank, serviciul Plati instant dezvoltat de Transfond presupune transferul ultrarapid intre bancile partenere a sumelor de pana la 50.000 lei, indiferent de momentul platii-seara, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale.

26 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus