BCR pregateste o majorare de comisioane in primavara

BCR a anuntat o schimbare in grila de comisioane pentru populatie, incepand de la finalul lunii martie. Principalele scumpiri vizeaza administrarea contului curent si operatiunile fara numerar.

Contul curent va fi taxat cu 3,5 lei in loc de 2,5 lei, nivelul comisionului de administrare actual. Administrarea pachetului esential va costa cu 2 lei mai mult, respectiv 6,99 lei in varianta standard si 11,99 lei in varianta Plus.


Din martie, operatiunile efectuate prin serviciul debit direct nu vor mai fi gratuite. Platile programate vor fi taxate cu 1 leu pe operatiune in sistem intrabancar si cu 2 lei pe operatiune, pentru plati ordonate catre alte banci.

Si incasarea va fi de acum taxata. Pentru sume de pana la 500 lei comisionul este de 1 leu, dar ajunge la 10 lei, in cazul in care in cont intra mai mult de 50.000 lei.

Comisionul pentru plati efectuate la ghiseele bancii pentru sume cuprinse intre 501 si 1.500 lei inclusiv urca la  6 lei/ operatiune in sistem intrabancar, respectiv la 7 lei/operatiune pentru plati catre alte banci.
Banca va opera si o reducere de comision in cazul eliberarii unui extras suplimentar de cont, de la 5 lei la 2 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus