Bancile scumpesc administrarea conturilor curente in lei

Administrarea conturilor curente in lei va costa mai mult din martie pentru clientii anumitor banci. Grilele de comisioane intampina primavara cu majorari.


De la inceputul lui martie, Raiffeisen Bank a inceput sa taxeze contul curent standard  cu 1 leu mai mult, comisionul urcand astfel la 2,5 lei pe luna. Singura categorie de clienti exceptata de la plata comisionului majorat este reprezentata de pensionari.

In cazul pachetului de produse si servicii Dinamic, comisionul a crescut de la 3,9 lei la 4,9 lei pe luna.

Si BCR a anuntat o majorare de tarife pentru finele acestei luni. Astfel, administrarea contului curent va presupune plata lunara a 3,5 lei, fata de 2,5 lei in prezent.

In ceea ce priveste pachetul Esential, pentru administrare clientii vor trebui sa suporte o majorare de cost de 2 lei, pana la 6,99 lei in varianta Standard si 11,99 lei in varianta Plus.

Majorarea comisioanelor vine in aceeasi perioada in care bancile trebuie sa fie mai restrictive la acordarea de credite catre populatie, modificare ce va afecta negativ veniturile din dobanzi.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus