Bancile pregatesc noi majorari de comisioane la contul curent

Autor: Conso |

Publicat in: Plati

 

Clientii bancilor trebuie sa se astepte la un nou val de modificari in grilele de tarife si comisioane in urmatoarea luna. Deja doua banci au anuntat majorari importante incepand din iunie.

CEC Bank si Garanti Bank si-au informat deja clientii asupra unor schimbari de tarife ce urmeaza sa scumpeasca serviciile financiare de baza.

Astfel, in cazul Garanti Bank, clientii persoane fizice vor plati 2,5 lei pentru administrarea lunara a contului curent, cu 1 leu mai mult decat in prezent. Banca a eliminat insa comisionul de administrare al contului de economii dar a introdus un comision de 10 lei pe an pentru administrarea celui de-al doilea card de debit.

Si in ceea ce priveste operatiunile curente, clientii trebuie sa se astepte la majorari. Retragerea de numerar va costa 0,5%, comparativ cu 0,3% in prezent. Transferurile la ghiseu intre clientii bancii vor fi taxate cu 3 lei, in loc de 1 leu, iar cele realizate prin internet banking nu vor mai fi gratuite ci vor fi taxate cu 1 leu.

De asemenea, toate platile interbancare mai mici de 5.000 lei ordonate la ghiseu vor costa 6 lei, iar cele ordonate prin internet banking vor costa intre 3 si 5 lei, cu 2 lei mai mult decat in prezent. 

Banca a majorat si comisioanele de transfer in valuta iar solicitarea unui extras de cont suplimentar fata de cel gratuit va costa 8 lei.  Modificarile intra in vigoare de la 1 iunie.

CEC Bank a decis sa modifice grila de comisioane aferenta conturilor curente destinate clientilor companii. Astfel, banca a renuntat la comisioanele unice pentru anumite operatini si a adoptat politica transelor valorile.

Spre exemplu, in cazul cecurilor si biletelor la ordin primite la plata in sistem interbancare, comisionul urmeaza sa varieze intre 4 si 10 lei, in functie de valoarea sumei de plata. Pana in prezent, banca percepea un comision unic de 4 lei.

Si in cazul platilor interbancare si intrabancare comisioanele au cunoscut majorari pe anumite transe.

De asemenea, si incasarile vor fi taxate mai scump iar incasarile intrabancare nu vor mai fi gratuite. Clientii vor suporta un comision cuprins intre 0,5 si 2 lei pentru incasarea intrabancara si intre 1,5 si 5,5 lei pentru incasarile interbancare.

Modificarile vor intra in vigoare din 17 iunie.

Alte articole din Plati

Plati

Ce taxe avem de platit la inceput de an?

Inceputul de an vine cu o serie de cheltuieli pentru populatie, in contul taxelor si impozitelor datorate statului. Prima transa din impozitele locale trebuie platita pana pe 31 martie, iar declaratia unica, nou introdusa in 2018, trebuie depusa pana pe 15 martie si tot pana atunci trebuie platite darile aferente anului anterior. Citeste mai mult

Serviciu instant de plati de la Transfond

Incepand cu 10 decembrie 2018, Transfond va pune la dispozitia prestatorilor de servicii de plati produsul Plati Instant, o infrastructura interbancara pentru plati de retail in timp real de pana la 50.000 lei. Utilizatorii finali - consumatori, autoritati, business-uri, vor putea utiliza serviciul atat pentru plati, cat si pentru incasari. Citeste mai mult

Facebook