top banner

Bancile pregatesc noi majorari de comisioane la contul curent

08 Mai 2013 | Autor: Conso

Clientii bancilor trebuie sa se astepte la un nou val de modificari in grilele de tarife si comisioane in urmatoarea luna. Deja doua banci au anuntat majorari importante incepand din iunie.
CEC Bank si Garanti Bank si-au informat deja clientii asupra unor schimbari de tarife ce urmeaza sa scumpeasca serviciile financiare de baza.
Astfel, in cazul Garanti Bank, clientii persoane fizice vor plati 2,5 lei pentru administrarea lunara a contului curent, cu 1 leu mai mult decat in prezent. Banca a eliminat insa comisionul de administrare al contului de economii dar a introdus un comision de 10 lei pe an pentru administrarea celui de-al doilea card de debit.
Si in ceea ce priveste operatiunile curente, clientii trebuie sa se astepte la majorari. Retragerea de numerar va costa 0,5%, comparativ cu 0,3% in prezent. Transferurile la ghiseu intre clientii bancii vor fi taxate cu 3 lei, in loc de 1 leu, iar cele realizate prin internet banking nu vor mai fi gratuite ci vor fi taxate cu 1 leu.
De asemenea, toate platile interbancare mai mici de 5.000 lei ordonate la ghiseu vor costa 6 lei, iar cele ordonate prin internet banking vor costa intre 3 si 5 lei, cu 2 lei mai mult decat in prezent. 
Banca a majorat si comisioanele de transfer in valuta iar solicitarea unui extras de cont suplimentar fata de cel gratuit va costa 8 lei.  Modificarile intra in vigoare de la 1 iunie.
CEC Bank a decis sa modifice grila de comisioane aferenta conturilor curente destinate clientilor companii. Astfel, banca a renuntat la comisioanele unice pentru anumite operatini si a adoptat politica transelor valorile.
Spre exemplu, in cazul cecurilor si biletelor la ordin primite la plata in sistem interbancare, comisionul urmeaza sa varieze intre 4 si 10 lei, in functie de valoarea sumei de plata. Pana in prezent, banca percepea un comision unic de 4 lei.
Si in cazul platilor interbancare si intrabancare comisioanele au cunoscut majorari pe anumite transe.
De asemenea, si incasarile vor fi taxate mai scump iar incasarile intrabancare nu vor mai fi gratuite. Clientii vor suporta un comision cuprins intre 0,5 si 2 lei pentru incasarea intrabancara si intre 1,5 si 5,5 lei pentru incasarile interbancare.
Modificarile vor intra in vigoare din 17 iunie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Plati

Alte Articole

Platile instant se pot face si in euro

Platile instant se pot face si in euro

Vorbim de un nou serviciu pentru companii si persoane fizice, lansat in premiera de Banca Transilvania care a aderat la initiativa europeana privind platile instant, iar banii vor ajunge la beneficiari in 10 secunde.

16 Oct 2023 | Plati
Platile interbancare pot avea si costuri piperate

Platile interbancare pot avea si costuri piperate

Tendinta de crestere a comisioanelor bancare si-a facut tot mai mult simtita prezenta in ultima vreme, fapt resimtit in special pentru operatiunile la ghiseu, pentru a forta migrarea clientilor spre serviciile de internet/mobile banking.

27 Apr 2023 | Plati
Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Posibilitatea de a cumpara orice, oricand si oriunde ne ofera multe optiuni dar, in acelasi timp, vine cu multe riscuri la pachet. Mediul online este impanzit cu promotii si oferte care mai de care. Din pacate, nu toate sunt reale.

04 Ian 2022 | Plati
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

06 Aug 2020 | Plati

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul