Bancile care nu percep comisioane de incasare devin minoritare

Numarul bancilor care nu percep comision la incasarea banilor in cont a devenit minoritar, semnal ca sistemul de plati interbancare devine tot mai ineficent.


Sumele incasate in contul bancar trebuie impartite de clienti cu banca, tot mai des. Comisionul de incasare este introdus de tot mai multe banci. Daca in urma cu cativa ani, acest comision era o exceptie de la regula, acum el a devenit o obisnuinta.

Conform tabelelor comparative oferite de Conso.ro, in prezent, numarul bancilor care impun comisioane de incasare la conturile curente a ajuns la 14. S-au luat in calcul doar bancile cu activitate de retail.

In schimb, au mai ramas doar 12 banci care inca mai ofera persoanelor fizice posibilitatea de a-si incasa sumele integral. Multe dintre ele sunt insa banci de dimensiuni mici, care au o acoperire teritoriala rastransa.

Prin urmare, in localitatile mici, unde sunt prezente doar bancile mari – BCR, BRD, Raiffeisen, CEC – comisionul de incasare a devenit deja de neocolit.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant
Platile interbancare facute in numai 10 secunde iau avant

Adoptat in premiera in aprilie 2019 de CEC Bank si Banca Transilvania, la care au aderat ulterior BCR si Libra Internet Bank, serviciul Plati instant dezvoltat de Transfond presupune transferul ultrarapid intre bancile partenere a sumelor de pana la 50.000 lei, indiferent de momentul platii-seara, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale.

26 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus