top banner

Bancile anunta noi majorari pentru comisioanele de cont curent

03 August 2012 | Autor: Conso

CEC Bank a anuntat ca va incepe sa taxeze cu 2,5 lei pe luna administrarea contului curent din 1 octombrie 2012, aliniindu-se tendintei existente in piata, de majorare a acestui comision.
In prezent, administrarea contului curent este efectuata gratuit. Banca va percepe un singur comision, indiferent de numarul de conturi curente detinute de un client.
Tot de la 1 octombrie va majora si Bancpost acest cost, insa numai pentru clientii care si-au deschis cont curent inainte de 24 octombrie 2012. Noul comision platit de acestia urca cu 1 leu din octombrie, pana la 2,5 lei pe luna. Pentru restul clientilor, administrarea contului presupune un comision de 3,5 lei pe luna in cazul variantei in lei, respectiv de 1 euro pe luna pentru cele in euro.
Aceste banci se alatura astfel trendului existent deja in piata. BCR si Raiffeisen au urcat inca din martie nivelul comisionului lunar perceput pentru gestionarea contului curent, fiecare cu 1 leu. Clientii platesc astfel un comision de 3,5 lei, in vreme ce costul practicat de Raiffeisen este de 2,5 lei.
Si BRD a majorat incepand cu 15 iunie, costul aferent administrarii contului curent, de la 0,7 la 0,8 euro pe luna (3,68 lei, calculat la un curs de 4,6 lei pentru un euro).
Majorarea acestui comision vine ca o masura de compensare a impactului negativ pe care restantele la credite il au asupra profitabilitatii bancilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Plati

Alte Articole

Platile instant se pot face si in euro

Platile instant se pot face si in euro

Vorbim de un nou serviciu pentru companii si persoane fizice, lansat in premiera de Banca Transilvania care a aderat la initiativa europeana privind platile instant, iar banii vor ajunge la beneficiari in 10 secunde.

16 Oct 2023 | Plati
Platile interbancare pot avea si costuri piperate

Platile interbancare pot avea si costuri piperate

Tendinta de crestere a comisioanelor bancare si-a facut tot mai mult simtita prezenta in ultima vreme, fapt resimtit in special pentru operatiunile la ghiseu, pentru a forta migrarea clientilor spre serviciile de internet/mobile banking.

27 Apr 2023 | Plati
Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Posibilitatea de a cumpara orice, oricand si oriunde ne ofera multe optiuni dar, in acelasi timp, vine cu multe riscuri la pachet. Mediul online este impanzit cu promotii si oferte care mai de care. Din pacate, nu toate sunt reale.

04 Ian 2022 | Plati
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

06 Aug 2020 | Plati

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul