Bancile anunta noi majorari pentru comisioanele de cont curent

CEC Bank a anuntat ca va incepe sa taxeze cu 2,5 lei pe luna administrarea contului curent din 1 octombrie 2012, aliniindu-se tendintei existente in piata, de majorare a acestui comision.


In prezent, administrarea contului curent este efectuata gratuit. Banca va percepe un singur comision, indiferent de numarul de conturi curente detinute de un client.

Tot de la 1 octombrie va majora si Bancpost acest cost, insa numai pentru clientii care si-au deschis cont curent inainte de 24 octombrie 2012. Noul comision platit de acestia urca cu 1 leu din octombrie, pana la 2,5 lei pe luna. Pentru restul clientilor, administrarea contului presupune un comision de 3,5 lei pe luna in cazul variantei in lei, respectiv de 1 euro pe luna pentru cele in euro.


Aceste banci se alatura astfel trendului existent deja in piata. BCR si Raiffeisen au urcat inca din martie nivelul comisionului lunar perceput pentru gestionarea contului curent, fiecare cu 1 leu. Clientii platesc astfel un comision de 3,5 lei, in vreme ce costul practicat de Raiffeisen este de 2,5 lei.

Si BRD a majorat incepand cu 15 iunie, costul aferent administrarii contului curent, de la 0,7 la 0,8 euro pe luna (3,68 lei, calculat la un curs de 4,6 lei pentru un euro).

Majorarea acestui comision vine ca o masura de compensare a impactului negativ pe care restantele la credite il au asupra profitabilitatii bancilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus