Un jurnalist Conso.ro va reprezenta beneficiarii de pensii private la EIOPA

Marius Serban, senior editor Conso, a fost desemnat sa reprezinte interesele beneficiarilor de pensii private in cadrul grupului consultativ pe probleme de pensii private de la EIOPA.


EIOPA este autoritatea europeana pentru supravegherea asigurarilor si pensiilor ocupationale. Pentru a facilita comunicarea cu toate partile interesate, in cadrul EIOPA au fost infiintate grupuri consultative care sa reprezinte atat interesele industriei financiare, cat si ale consumatorilor.

Grupul dedicat pensiilor private (Occupational Pension Stakeholder Group – OPSG) va furniza autoritatii europene opinii cu privire la diverse aspecte tehnice, proceduri sau propuneri legislative din domeniul pensiilor private, tinand cont de impactul pe care il pot avea asupra tuturor partilor interesate.

Marius Serban este singurul membru din Romania in OPSG, avand un mandat de 2 ani si jumatate. Prima intalnire a grupului va avea loc pe 24 octombrie 2013.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii

Ce ar insemna suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii?

Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.

24 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Suspendarea contributiilor la Pilonul II, prioritate legislativa in 2018

Modificarea suplimentara a Pilonului II de pensii apare, pentru prima data, intr-un document oficial. Un proiect de lege al Comisiei Nationale de Prognoza prevede suspendarea contributiilor pentru sase luni. Oficialii guvernamentali neaga, insa, aceasta intentie si acuza o “eroare materiala”. Cum au reactionat reprezentantii industriei?

21 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus