Un jurnalist Conso.ro va reprezenta beneficiarii de pensii private la EIOPA

Marius Serban, senior editor Conso, a fost desemnat sa reprezinte interesele beneficiarilor de pensii private in cadrul grupului consultativ pe probleme de pensii private de la EIOPA.


EIOPA este autoritatea europeana pentru supravegherea asigurarilor si pensiilor ocupationale. Pentru a facilita comunicarea cu toate partile interesate, in cadrul EIOPA au fost infiintate grupuri consultative care sa reprezinte atat interesele industriei financiare, cat si ale consumatorilor.

Grupul dedicat pensiilor private (Occupational Pension Stakeholder Group – OPSG) va furniza autoritatii europene opinii cu privire la diverse aspecte tehnice, proceduri sau propuneri legislative din domeniul pensiilor private, tinand cont de impactul pe care il pot avea asupra tuturor partilor interesate.

Marius Serban este singurul membru din Romania in OPSG, avand un mandat de 2 ani si jumatate. Prima intalnire a grupului va avea loc pe 24 octombrie 2013.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa
Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa

Daca nimic nu se petrece spectaculos pe partea de noi listari la BVB, strategia „buy and hold” practicata de fondurile de pensii risca sa confiste actiunile libere din piata.

26 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II
Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a introdus obligatia angajatorului a de informa noii salariati ca trebuie sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilon II).

20 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus