Peste 41% din participantii la fondurile de pensii obligatorii au peste 35 ani

Peste 41% dintre participantii la fondurile de pensii private obligatorii au peste 35 de ani, conform CSSPP. In total, numarul participantilor a urcat cu peste 5% in ultimul an.


In aprilie 2011, 5,29 milioane de persoane participau la fondurile de pensii obligatorii, in crestere cu 5,32% fata de aprilie 2010 si cu 0,42% fata de martie 2011.

In ultima luna a perioadei, CNPAS a repartizat aleatoriu 18.959 de persoane, reprezentand peste 85% din totalul persoanelor care au dobandit calitatea de participant in luna respectiva.

In conditiile unei cote de contributie de 3% din venitul brut realizat, in aprilie 2011 au fost virate 157,9 milioane in conturile participantilor, in crestere cu 2% fata de martie 2011 si cu 17,57% fata de aprilie 2010.

In total, in ultimele 12 luni au fost virate contributii in valoare de 1,7 miliarde lei.  
 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii

Ce ar insemna suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii?

Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.

24 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Suspendarea contributiilor la Pilonul II, prioritate legislativa in 2018

Modificarea suplimentara a Pilonului II de pensii apare, pentru prima data, intr-un document oficial. Un proiect de lege al Comisiei Nationale de Prognoza prevede suspendarea contributiilor pentru sase luni. Oficialii guvernamentali neaga, insa, aceasta intentie si acuza o “eroare materiala”. Cum au reactionat reprezentantii industriei?

21 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus