Participantii Concordia Moderat trebuie sa isi aleaga alt fond de pensii facultative

Fondul de pensii Eureko a preluat in administrare speciala fondul Concordia Moderat, pana cand participantii isi vor alege un alt fond sau vor fi redristibuiti automat.

Comisia De Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a decis instituirea masurii de administrare speciala a fondului de pensii facultative Concordia Moderat, in urma aprobarii cererii administratorului de retragere a autorizatiei de administrare.

Niciunul dintre administratorii prezenti pe piata fondurilor de pensii Polon III nu a depus o oferta de administrare a fondului de pensii in cauza. In consecinta, CSSPP a decis ca fondul sa fie preluat temporar de catre Eureko.


Cei 359 de participanti ai fondului Concordia Moderat nu vor avea de suferit in conditiile in care procesul de administrare speciala se va finaliza prin transferul sau repartizarea acestora catre alte fonduri de pensii facultative.

Participantii vor primi in scris o informare din partea Eureko, privind necesitatea aderarii in cel mult 90 zile la un alt fond de pensii facultative.

In situatia in care, la finalul termenului, participantii nu au ales un alt fond, participantii vor fi repartizati de CSSPP.

Fondul Concordia avea cea mai mica cota de piata, de doar 0,13%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa
Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa

Daca nimic nu se petrece spectaculos pe partea de noi listari la BVB, strategia „buy and hold” practicata de fondurile de pensii risca sa confiste actiunile libere din piata.

26 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II
Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a introdus obligatia angajatorului a de informa noii salariati ca trebuie sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilon II).

20 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus