Participantii Concordia Moderat trebuie sa isi aleaga alt fond de pensii facultative

Fondul de pensii Eureko a preluat in administrare speciala fondul Concordia Moderat, pana cand participantii isi vor alege un alt fond sau vor fi redristibuiti automat.

Comisia De Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a decis instituirea masurii de administrare speciala a fondului de pensii facultative Concordia Moderat, in urma aprobarii cererii administratorului de retragere a autorizatiei de administrare.

Niciunul dintre administratorii prezenti pe piata fondurilor de pensii Polon III nu a depus o oferta de administrare a fondului de pensii in cauza. In consecinta, CSSPP a decis ca fondul sa fie preluat temporar de catre Eureko.


Cei 359 de participanti ai fondului Concordia Moderat nu vor avea de suferit in conditiile in care procesul de administrare speciala se va finaliza prin transferul sau repartizarea acestora catre alte fonduri de pensii facultative.

Participantii vor primi in scris o informare din partea Eureko, privind necesitatea aderarii in cel mult 90 zile la un alt fond de pensii facultative.

In situatia in care, la finalul termenului, participantii nu au ales un alt fond, participantii vor fi repartizati de CSSPP.

Fondul Concordia avea cea mai mica cota de piata, de doar 0,13%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii

Ce ar insemna suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii?

Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.

24 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus