Fuziune pe piata fondurilor de pensii facultative: Stabil preia OTP Strateg

CSSPP a autorizat fuziunea in prima faza intre fondurile de pensii facultative Stabil si OTP Strateg. Dupa finalizarea procesului, numarul fondurilor existente va scadea astfel la 12.


Astfel, participantii fondului OTP Strateg, administrat de Onix Asigurari, vor trece la noul fond Stabil, administrat de Generali Pensii Private.

Pentru ca procesul sa poata fi realizat, fuziunea trebuie sa primeasca si autorizarea definitiva din partea Comisiei de Supraveghere (CSSPP).

Participantii OTP Strateg care nu sunt de acord cu prevederile prospectului schemei de pensii facultative ale fondului Stabil au la dispozitie 45 de zile calendaristice pentru a se transfera fara penalitati la oricare alt fond de pensii facultativ doresc.

Participantii care nu sunt de acord cu prevederile prospectului schemei de pensii facultative ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalităţi de transfer la oricare alt fond de pensii facultativ, in termen de 45 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea.

La finele primului semestru din 2011, OTP Strateg afisa un numar de 301 participanti si active nete in administrare de 0,32 milioane lei. Randamentul anualizat inregistrat de fond de la lansarea acestuia in octombrie 2007 se ridica la 3%, potrivit tabelelor comparative Conso.ro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii

Ce ar insemna suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii?

Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.

24 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus