Fondurile de pensii facultative OTP Strateg si BRD Primo dispar de pe piata

Fondurile OTP Strateg si BRD Primo vor fi inglobate de Stabil, respectiv BRD Medio dupa ce CSSPP a autorizat final cele doua fuziuni.


Participantii care nu au fost de acord cu prevederile prospectului schemei de pensii facultative ale fondului absorbant s-au putut transfera, fara penalitati de transfer, la oricare alt fond de pensii facultativ incepand cu momentul in care fuziunea a fost anuntata.

In urma avizului final al CSSPP, administratorii implicati in fuziuni efectueaza atat transferul participantilor care nu sunt de acord cu fuziunea si care au solicitat transferul la un alt fond de pensii facultative, cat si transferul participantilor de la fondul de pensii absorbit catre fondul de pensii absorbant.

Totodata, administratorii si depozitarii activelor fondurilor de pensii implicate in fuziune sunt responsabili cu transferarea tuturor activelor si pasivelor, drepturilor si obligatiilor, datelor si documentelor.

La finalul lui octombrie, in cadrul Pilonul III de pensii private erau inscrisi 252.283 participanti, iar activele nete acumulate insumau 413,59 milioane lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa
Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa

Daca nimic nu se petrece spectaculos pe partea de noi listari la BVB, strategia „buy and hold” practicata de fondurile de pensii risca sa confiste actiunile libere din piata.

26 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II
Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a introdus obligatia angajatorului a de informa noii salariati ca trebuie sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilon II).

20 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus